Affaldssortering for virksomheder

?

Løsninger til din affaldssortering

?

Lovgivningen og gode råd

?

Sådan gør ThorupStrand Fiskehus

Hjem » Temaer » Affaldssortering for virksomheder

AFFALDSSORTERING FOR VIRKSOMHEDER

Det er blevet lovpligtigt for virksomheder at sortere husholdningslignende affald pr. 31. december 2022. Formålet er at sikre, at affaldet bliver behandlet korrekt, og at ressourcerne, så vidt det er muligt, bliver genbrugt til fremstillingen af nye produkter.

Her på siden har vi samlet gode råd og vejledning til din affaldssortering. Du finder også en lang række af affaldssorteringsløsninger, og så kan du se mere om, hvordan ThorupStrand Fiskehus har grebet kildesorteringen an hos dem.

LØSNINGER TIL DIN AFFALDSSORTERING

VI HAR ALT INDEN FOR AFFALDSSORTERING

Hos os finder du alt inden for affaldssortering, og vi tilbyder forskellige systemer, så du kan finde den løsning, som passer bedst til dig og din virksomhed. Alle vores affaldssorteringsløsninger letter kildesorteringen af dit affald og gør det nemmere at leve op til affaldssorteringskravet.

Flere af vores løsninger til affaldssortering er baseret på genanvendte materialer og kan anvendes igen og igen ved korrekt bortskaffelse.

HERUNDER FINDER DU NOGLE AF DE MEST POPULÆRE LØSNINGER

Kildesorteringsstativer

Med et kildesorteringsstativ får du en fleksibel og let løsning, som kan sammensættes præcis, som du ønsker det.

Sorteringsstativer

Gør det nemt at kildesortere korrekt med en lille, stilren og kompakt sorteringsstation med flere muligheder.

KILDESORTERINGSVOGNE

Du kan også få kildesorteringsvogne med spande, som gør det nemt at flytte din kildesortering rundt, når der er brug for det.

AFFALDSSYSTEMER

Vi tilbyder også affaldssystemer i genbrugsplast, som både gør din sortering nemmere, og som kan genanvendes.

PEDALSPANDE

Pedalspandene er en æstetisk løsning, som fås i et væld af farver, og så er de lavet af 98% genanvendelige materialer.

.

MÆRKATER TIL NEM SORTERING

Gør det nemt at sortere dit affald korrekt med piktogrammer. Mærkaterne fås i forskellige designs.

MADAFFALD KAN OGSÅ KOMPOSTERES

Når du alligevel sorterer dit madaffald, har du også mulighed for at kompostere det.
Det er både godt for miljøet og din pengepung. Vi tilbyder forskellige typer af komposteringsanlæg, og vi står klar til at hjælpe dig med at vælge den rigtige løsning.

Vidste du, at 40% af al mad, der produceres, bliver smidt ud? Det kan du gøre noget ved, når du vælger kompostering, hvor 45-55% af alt affald kan komposteres.

Du kan finde og læse mere om vores forskellige løsninger inden for kompost herunder.

LOVGIVNING
OG GODE RÅD

KRAV OM AFFALDSSORTERING FOR VIRKSOMHEDER

Fra 31. december 2022 blev det et krav, at affaldsproducerende virksomheder skal sortere deres husholdningslignende affald.
De affaldsbeholdere, man vælger at bruge, skal mærkes med piktogrammer for at sikre en korrekt kildesortering.

Husholdningslignende affald er typisk affald, som vi netop kender fra private husholdninger. Produktionsaffald skal stadig sorteres efter gældende regler.

SÅDAN SKAL DIT AFFALD SORTERES

Alt jeres affald skal sorteres i disse 10 fraktioner.

 1. Madaffald
 2. Metal
 3. Glas
 4. Plast
 5. Papir
 6. Tekstilaffald
 7. Mad- & drikkekartoner
 8. Farligt affald
 9. Pap
 10. Restaffald

Når jeres affald er sorteret i de 10 fraktioner, så kan du sortere følgende fraktioner af det husholdningslignende affald til kombineret indsamling.

 1. Papiraffald og papaffald
 2. Metalaffald og glasaffald
 3. Metalaffald og plastaffald
 4. Plastaffald og mad og drikkekartoner
 5. Metalaffald, plastaffald og mad- og drikkekartoner

BRUG PIKTOGRAMMER

Gør det nemt at affaldssortere i din virksomhed med piktogrammer. Piktogrammerne hjælper dine medarbejdere med at stoppe op og tænke, inden de smider ud. 

GØR DET NEMT

Det nye krav om affaldssortering for virksomheder kræver, at man ændrer nogle vaner på arbejdspladsen. Det kan hjælpe at udvælge en affaldsansvarlig, som kan identificere hvilke typer af affald, som I producerer og dermed hvilken affaldssorteringsløsning, I har brug for. I kan også rådføre jer med os, vi står klar til at hjælpe jer med omstillingen.

Når I har valgt jeres affaldssorteringsløsninger, så er placeringen også vigtig. Sorteringsbeholderne skal placeres, der hvor affaldet produceres. Fx i køkkenet for madaffald og ved printeren for papir.

Dernæst skal det gøres nemt for medarbejderne at sortere korrekt. Det gør du ved at bruge piktogrammerne, og så kan det også være en fordel af placere nogle plakater i nærheden, som giver et hurtigt overblik over hvilke materialer, der hører til hvor.

HENT RÅD OG VEJLEDNING FRA MILJØSTYRELSEN

Affaldssorteringen vil for mange arbejdspladser kræve, at der bliver ændret vaner, og derfor har Miljøstyrelsen udarbejdet forskellige materialer, der kan hjælpe dig med at komme godt i gang.
Se anbefalingerne og hent råd og vejledning på Miljøstyrelsens hjemmeside lige her.

KUNDECASE//

SÅDAN GØR THORUPSTRAND FISKEHUS

For enden af Thorupstrandvej i Nordjylland ligger ThorupStrand Fiskehus. Her finder du friskfanget fisk og masser af godt humør. I ThorupStrand Fiskehus har de fokus på naturskånsomt fanget fisk, simple retter og lokale delikatesser. Fiskene fanger de lokale fiskere, som blev kendt i programserien ’Gutterne på kutterne’, med stor omhu for havet og miljøet.

Vi besøgte ThorupStrand Fiskehus en kølig og klar dag. Det lille spisested emmede af liv og glade gæster. Vi nød en af husets mest populære retter, mens vi tog en snak med medejer Janni om deres affaldssortering. Med 35.000 spisende gæster i sæsonen og 20-25 store fyldte affaldssække om dagen er der noget at tage fat på.

Hør Janni fortælle om deres måde at gribe affaldssortering an på i videoen herover.

» Hovedkatalog

I hovedkataloget finder du en stor del af vores sortiment. Fra de kendte klassikere til et væld af nye produkter og løsninger. Kataloget giver dig hurtigt et overblik og er opbygget, så det kan inspirere dig.

» Køkkenudstyr

I kataloget finder du vores løsninger inden for diverse køkkenudstyr. Du kan nu sammensætte og supplere dine leverancer af varer med produkter til kontoret, køkkenet, kantinen eller lignende.

» Ansvarlighed & Omtanke

Vil du handle mere ansvarligt og med større omtanke for miljøet? Vi har nok markedets største udvalg af produkter og løsninger med forskellige miljøfortrin.

» Borddækning

Bliv inspireret af de seneste trends inden for borddækning gældende for foråret og sommeren 2024. Stort udvalg af både sæson- og helårsvarer inden for servietter, duge og løbere.

» Affaldssortering

I dette katalog har vi samlet et udvalg af vores sortiment inden for løsninger til affaldssortering. Det giver dig valgmuligheder mellem systemer, som har til formål at lette kildesorteringen af dit affald.

» Profilbrochure

MultiLine er landsdækkende med afdelinger både vest og øst for Storebælt. Vi er tæt på kunderne, og har samtidig et internationalt bagland. Læs mere om det i denne brochure.