Bæredygtig viden

Hjem » Temaer » Bæredygtig viden

NÅR DER SKAL HANDLES ANSVARLIGT OG MED OMTANKE

Vi vil gerne bidrage til en mere bæredygtig fremtid, og derfor har vi et stort udvalg af løsninger med ansvarlighed og omtanke bag.

De løsninger har vi samlet i et katalog, hvor du kan finde et stort udvalg af emballage, service og forbrugsvarer med forskellige miljøfortrin. Vi har fingeren på pulsen, og vi finder hele tiden nye alternativer, så du altid finder lige den løsning, du har brug for. 

Få mere viden om materialetyper, genanvendelse og faglige begreber inden for bæredygtighed

Vi har lavet en lille guide til dig, som gerne vil blive klogere på bæredygtighed. Guiden giver dig et overblik over de mange forskellige materialetyper og begreber inden for bæredygtighed, og det gør det nemmere for dig at handle med omtanke for miljøet. 

VI HAR SAMLET VORES MEST POPULÆRE PRODUKTER MED FORSKELLIGE MILJØFORTRIN HERUNDER

PAPIR, PAP & KARTON

– er som udgangspunkt kompostérbart

Vi har et bredt udvalg af kompostérbare papir-, pap- og kartonemballager. På de følgende sider finder du et udsnit af vores løsninger inden for emballager til kontakt med fødevarer, servietter og forskellige typer aftørringspapir.

PLA (Polylactic Acid)

– er en forkortelse for Polylactic Acid

Vi har et bredt udvalg af løsninger, som er produceret i PLA/CPLA, der er såkaldt bioplast, et plastisk materiale baseret på plantedele som fx majsstivelse, korn eller sukkerrør. PLA tåler op til 40 graders varme, hvorefter det begynder at deformere.  

RPET

– er genanvendt plast

Vi har et stort sortiment af varer i RPET inden for bakker, bægre og glas til fødevarekontakt. RPET er et let og stærkt materiale, der er fremstillet af tidligere anvendte emballager, som f.eks. PET-flasker og -bakke, som kan genanvendes. 

BAMBUS, PALME, SUKKERRØR & TRÆ

– løsninger med et naturligt udtryk

Vi har et større sortiment af produkter og løsninger i forskellige naturlige materialer. Mange af disse løsninger fremstår med et naturligt udtryk, da råmaterialet er formstøbt. Bambus er teknisk set græs og kommer primært fra Asien, hvor de hurtigvoksende stængler er et stærkt alternativ til mange produkter, fremstillet i plast.

KEMI & REKVISITTER

– rivende udvikling i positiv retning

Vores kemisortiment er under konstant udvikling og vores leverandører fokuserer i udpræget grad på at skabe løsninger, der tager mere hensyn til ressource anvendelse inden for koncentrerede formuleringer, emballager samt miljøpåvirkning i form af biologisk nedbrydelige råvarer og mindre affaldsmængder. Se udvalget herunder. 

KOMPOSTERINGSANLÆG

– Fra affald til kompost

Der er penge at spare og miljørelaterede fordele ved at kompostere madaffald og kompostérbare produkter.
45-55% af alt affald kan komposteres. Med et moderne komposteringssystem kan man nedbringe sine affaldsomkostninger samt få et naturligt og
anvendeligt restprodukt.

FORKLARING AF BEGREBER INDEN FOR BÆREDYGTIGHED

Kompostérbar

Kompostérbare produkter kan nedbrydes i et industrielt komposteringsanlæg og opfylder de krav, EU har fastlagt i forordning EN 13432. Forordningen stiller bl.a. krav om, hvor lang tid komposteringen må tage, og at der ikke må være rester af tungmetaller og lignende i den færdige kompost.

Bæredygtighed
Brugen af Jordens ressourcer på en afbalanceret måde, så vi ikke ødelægger vores livsgrundlag. En bæredygtig udvikling skal sikre menneskenes nuværende behov uden at forringe fremtidige generationers muligheder for også at opfylde deres.
Bionedbrydelig
Når produkter produceres af nedbrydeligt materiale og uden brug af skadelige kemikalier, giver det naturen mulighed for at absorbere disse og lade dem indgå i et biologisk kredsløb.
Cirkulær økonomi
En ressource skal forblive en ressource frem for at ende som affald. Allerede ved fabrikationen indtænkes produktets mulighed for at blive genanvendt. Genbrug af materialer og råvarer giver en uendelig livscyklus, hvor knappe ressourcer anvendes på en mere effektiv måde.
Carbon Footprint
Carbon Footprint er en betegnelse for den mængde af udledt CO2, som vi hver især er ansvarlige for gennem vores daglige energiforbrug. Fodaftrykket bruges som et billede på den påvirkning, som den enkeltes forbrug har på Jorden.
Genbrugsmateriale
Genbrug er processen med at adskille, indsamle, genfremstille eller omdanne brugte affaldsprodukter til nye materialer. Processen involverer en række trin for at producere nye produkter. Næsten alt, hvad vi ser omkring os, kan genbruges. Forskellige materialer kræver forskellige teknikker, når det skal genbruges. Genanvendelige materialer omfatter almindeligvis batterier, biologisk nedbrydeligt affald, elektronik, tøj, glas, metal, papir, plast og meget mere.
Genanvendelighed
Når eksempelvis glas fra en flaske bliver til nye glasflasker eller vinduer, taler man om genanvendelse. Papir, der genanvendes som genbrugspapir, er et andet typisk eksempel på genanvendelse. Andre genanvendelsestransformationer er mere overraskende. Eksempelvis kan plastflasker og -dunke blive til soveposefyld, fleecetrøjer, legetøj og isolering. Gamle cykler, pander, stoleben og andet metal kan omsmeltes til produktion af dåser, knive, alufolie og mange andre metalprodukter, mens madrester og andet bioaffald kan bruges til biogas og gødning.
CO2 neutral
Når et materiale er CO2-neutralt, betyder det, at materialet ikke danner mere CO2, når det afbrændes, end hvis det var blevet nedbrudt naturligt. Mængden af CO2 i atmosfæren stiger efter afbrænding af eksempelvis kul. Hvis man omvendt planter træer, som kan optage denne CO2 og omdanne den til O2, så opnås et neutralt CO2-udslip fra kulafbrændingen. Omvendt, kan man også sige, at en plante er CO2-neutral, hvis den før afbrænding absorberer lige så meget CO2, som den producerer, når den afbrændes.
CO2 negativ
Betyder at man trækker CO2 ud af atmosfæren i stedet for at tilføre CO2. Træer, planter og verdenshavene trækker CO2 ud af atmosfæren, hvorimod olie, naturgas, dyr, mennesker og skovafbrænding udleder CO2.
Fornybar ressource
Fornybare ressourcer er naturressourcer, der til stadighed kan dannes på ny. Planter og dyr er vigtige eksempler herpå.

» Hovedkatalog

I hovedkataloget finder du en stor del af vores sortiment. Fra de kendte klassikere til et væld af nye produkter og løsninger. Kataloget giver dig hurtigt et overblik og er opbygget, så det kan inspirere dig.

» Køkkenudstyr

I kataloget finder du vores løsninger inden for diverse køkkenudstyr. Du kan nu sammensætte og supplere dine leverancer af varer med produkter til kontoret, køkkenet, kantinen eller lignende.

» Ansvalighed & Omtanke

Vil du handle mere ansvarligt og med større omtanke for miljøet? Vi har nok markedets største udvalg af produkter og løsninger med forskellige miljøfortrin.

» Borddækning

Velkommen til de nyeste borddækningstrends for foråret og sommeren 2023. Oplev de nye farver, designs og sammensætninger, som vil præge de veldækkede borde til alt fra højtider, fester og traditioner

» Affaldssortering

I dette katalog har vi samlet et udvalg af vores sortiment inden for løsninger til affaldssortering. Det giver dig valgmuligheder mellem systemer, som har til formål at lette kildesorteringen af dit affald.

» Profilbrochure

MultiLine er landsdækkende med afdelinger både vest og øst for Storebælt. Vi er tæt på kunderne, og har samtidig et internationalt bagland. Læs mere om det i denne brochure.